Qi Gong er

Qi kan oversættes med livsenergi eller vital livskraft.

Gong kan oversættes med træning eller metode til bevægelse.


Qi Gong er træning, hvor den vitale livsenergi styrkes, bevæges og kommer i naturlig balance.

Qi Gong er kinesisk bevægelseskunst. I samklang med naturen har kinesere i årtusinder benyttet sig af kombinationen af kropsøvelser og mental træning for at styrke helbredet.


Med medicinsk Qi Gong træner vi blide, naturlige bevægelser i meditativ ro.


Medicinsk Qi Gong er en af grundpillerne inden for Traditionel Kinesisk Medicin og bygger på samme medicinske og filosofiske tænkning som bl.a. akupunktur. Målet er at kultivere livsenergien, Qi.


Med medicinsk Qi Gong opbygges Qi, som sættes i balanceret flow, hvorved kroppen helbreder sig selv og man oplever velvære og balance i krop, sind og ånd.


Med regelmæssig træning styrkes immunforsvaret, og man bliver mindre modtagelig overfor betændelsestilstande.

Indre ro opbygges og stres reduceres.

Hele kroppen smidiggøres, muskler, knogler, led, nervesystem og kredsløb styrkes.  Koncentration, hukommelse og læring stimuleres. Søvnen bliver bedre, generel livsenergi og livskvalitet øges.

Mange oplever at komme nærmere kernen i sig selv, øger deres energi flow og kreativitet.

Flere berigende effekter af træningen kan nævnes, bl.a. positiv virkning på astma, hjerte-karsygdomme, hovedpine, højt og lavt blodtryk, hævelser, neurologiske problemer, smerter i ryg, arme, skuldre og nakke.


Livsenergien, Qi


Livsenergien er, ligesom elektrisk energi, usynlig for det blotte øje. Men man kan mærke, når den er i balanceret flow, hvor man oplever velvære og balance i krop og sind. Hvis der er blokering eller ubalance i livsenergiens forløb, opleves fx. træthed og sygdom kan opstå.

Qi strømmer i kanaler i hele kroppen, også kaldet meridianer.


Krop og sind er uadskillelige. Med Qi Gong træningen aktiveres således både kroppens og sindets selvhelbredende evner, mens blokeringer og ubalancer i livsenergiens flow opløses. Hermed styrkes og balanceres krop, sind og ånd på et dybere plan. 


Du kan se en lille film om meridiansystemet, klik her

Med Qi Gong styrkes og balanceres Qi i meridiansystemet og organernes samarbejde styrkes.


På begynderkurserne undervises kort i dette, i 5 fase teori mm. På fortsætterkurserne fordyber vi os mere i Traditionel Kinesisk Medicin som inspiration til egen træning og sundhed samt opnår større udbytte af træningen.


Mennesket som en del af naturen


I Qi Gong ses mennesket som en helhed, hvor krop, sind og sjæl er uadskillelige. Når vi styrker kroppen, styrkes sind og sjæl og vice versa. 

Mennesket ses som en del af naturen og i samklang med naturens elementer opbygges livsenergien herfra i mennesket, når vi træner Qi Gong.


Meditation


Qi Gong omtales bl.a. som meditation i bevægelse eller Mindfull bevægelse. Koncentrationen øges under træningen og er vigtig for at øge udbyttet at træningen. Vi koncentrerer os om bevægelserne, kroppen, tømmer tankerne og træningen er meditativ. Medicinsk Qi Gong - Biyun metoden


Der er flere skoler inden for Qi Gong. Denne Qi Gong efter Biyun metoden er medicinsk Qi Gong d.v.s. at målet er at styrke og balancere krop og sind, ikke at træne kamp mm. Medicinsk Qi Gong efter Biyun metoden har vist effekt og er godkendt af såvel de kinesiske sundhedsmyndigheder som det svenske sundheds og forsikrings system. 

Biyun metoden er grundlagt af den nulevende læge og professor i medicinsk Qi Gong Fan Xiulan, som forener den traditionelle medicinske Qi Gong, der er gået i arv fra mestre gennem generationer med moderne viden og forskning inden for Traditionel Kinesisk Medicin. Du kan læse mere om Fan Xiulan på linket her.Træn ikke Qi Gong ved


  • psykisk sygdom som skizofreni, Manio-depressiv sygdom eller andre maniske tilstande. Træn gerne ved almindelig depression, hvor medicinsk Qi Gong har gavnlig virkning.
  • medicin-, stof- eller alkoholpåvirkning. Træn ikke hvis medicin tydeligt påvirker sindet mentalt, så du ikke føler dig i balance. Træn gerne Qi Gong, hvis du får smertestillende medicin eller anden medicin, der ikke får dig ud af balance.
  • stærk oprørthed som vrede og negative tanker. Vent med at træne, til du har genvundet din balance.
  • graviditet efter 12. graviditetsuge. Genoptag træningen tidligst 1 måned efter fødslen. Træn gerne Stille Qi Gong.
  • kraftig menstruation, da Qi Gong kan øge blodgennemstrømningen. Træn gerne Stille Qi Gong
  • større operationer i de indre organer. Vent til mindst 3 måneder  efter operationen og rådfør dig altid med din læge. Træn gerne Stille Qi Gong.
  • mindre operationer, undtaget i de indre organer, kan man træne lige så snart det berørte område er lægt, da det styrker helingsprocessen.
  • akut behandling af cancer med operation, kemo- og/eller strålebehandling. Træn gerne Stille Qi Gong.


Kontakt mig gerne med spørgsmål.Mærk Qi Gong på egen krop.  


Aftal en prøvetime og prøv Qi Gong. Hør også kort om det bagved liggende. 


NYHED! GRATIS PRØVETIME ONLINE.

Vi mødes på skærmen, du hører om Qi Gong, du guides i en afspænding og du kan prøve nogle af de rolige, naturlige Qi Gong øvelser.

Ring/SMS til mig på 2446 9936 eller mail til helle@qigongforalle.dk så laver vi en aftale.Velkommen til Qi Gong !


Du er velkommen med spørgsmål og tilmelding ved Helle på tlf/SMS 2446 9936 eller udfyld her og jeg vender tilbage til dig.


Velkommen til Qi Gong !


Se og hør mere om træning af Qi Gong efter Biyun metoden på disse links


om grundtræningen: https://youtu.be/ewZBypbHm5c


om senior Qi Gong:

https://www.youtube.com/watch?v=oDNoIcDWR4E


kursister fortæller i Sverige, hvor Qi Gong efter Biyun metoden er meget udbredt: https://www.youtube.com/watch?v=eBX7oPFSHHM


Du er velkommen med spørgsmål - også inden du tilmelder dig et kursus.


Ring/SMS til 2446 9936,

send en mail til helle@qigongforalle.dk

eller udfyld boksen.


Skriv dit tlf. nr. hvis du ønsker, at jeg ringer dig op.